Skip to main content

Acties & Goede doelen; Samen maken we Rhenen net een beetje mooier

Als Lionsclub de Grebbeleeuw nemen we het voortouw, motiveren we anderen, en brengen we mensen samen. Onze inzet gaat verder dan enkel fundraising; we steken ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen. Gedurende de afgelopen 8 jaar hebben we met trots meer dan 65 inspirerende goede doelen ondersteund, gericht op vier belangrijke sponsorcategorieën:

  1. cultuur/muziek,
  2. jeugd,
  3. gehandicapten(sport) en
  4. overige initiatieven.

Elk van deze categorieën weerspiegelt onze veelzijdige benadering van dienstbaarheid, waarbij we ons inzetten voor diverse aspecten van onze gemeenschap, alles in lijn met ons motief: Lions helpen! 

Heb je zelf een idee over een lokaal project, een organisatie, of een groep mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Tip ons dan via ons contactformulier, dan gaan we daar zeker naar kijken!

2024

Ontmanteling altaar Nagedachteniskerk

Zaterdag 24 februari hielpen wij mee met een bijzonder klusje; de ontmanteling het altaar van de Nagedachteniskerk. Samen met de mannen van Ambiance Natuursteen en wat mannen van de Lions is het vakkundig en respectvol gebeurd.

Donatie Buurtgezinnen Kinderworkshop

Buurtgezinnen organiseerde voor een aantal kinderen een heerlijke middag schatkisten knutselen in het Stadsmuseum. Wij maakten dit mede mogelijk door een donatie.

PubQuiz: donatie stadsmuseum luchtklimaat

De pubquiz was weer als vanouds, binnen een dag vol, ouderwets gezellig en een mooi doel voor een deel van de opbrengst: een bijdrage voor apparatuur om het  klimaat van het Stadsmuseum te optimaliseren. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de kunstwerken wel zo fijn!

2020-2023

Benefiet avond Oekraïne voor Stichting Hulp Oekraïne Veenendaal

Op 14 december organiseerden wij samen met Lionsclub de Gelderse Vallei een benefietavond voor Oekraine. De avond werd o.a. gevuld met indrukwekkende verhalen en een veiling en leverde het fantatische bedrag van €10.000 voor Stichting Hulp Oekraïne Veenendaal op.

Opbrengst stadsquiz naar 3 mooie doelen

De Stadsquiz Rhenen 2023 was met een recordaantal teams van 44 weer een groot succes. De drie winnende teams schenken respectievelijk €2000, €1000, en €500 aan het goede doel dat zij zelf hebben uitgekozen.

Dagje uit op de Blauwe Bever

Via stichting Buurtgezinnen bezorgden we een aantal kinderen die dit jaar niet met vakantie kunnen een heerlijke dag op de Blauwe Bever, heerlijk om mensen te kunnen zien genieten van zoiets relatief kleins.

Donatie Edwin vd Sar Foundation

Lionsclub De Grebbeleeuw ondersteunt de Edwin van der Sar Foundation, die zich toewijdt aan het verbeteren van het leven van mensen met hersenletsel. Onze steun helpt bij het realiseren van activiteiten en programma’s die hun kwaliteit van leven vergroten.

Opbrengst Pubquiz Rhenen 2023 naar Bouwdorp en Voedselbank

De Pubquiz Rhenen zat ook in de 2023 weer helemaal vol. Een groot deel van de opbrengst ging naar de Voedselbank en naar het kinderbouwdorp. Chapeau quizzers!

Donatie Stichting “Je mag er zijn”

Wij omhelzen dit initiatief, dat zich inzet voor kinderen van pleeggezinnen. Een warme omhelzing in barre tijden.

Rolstoelfiets de Linde

Lionsclub Grebbeleeuw Rhenen heeft voor woonzorglocatie De Linde een rolstoelfiets aangeschaft om meer mobiliteit en vrijheid te bieden aan mensen met een beperking. Samen fietsen naar inclusiviteit.

Donatie Kinderbouwdorp

Lionsclub Grebbeleeuw Rhenen omarmde dit speelse initiatief, waar kinderen hun creativiteit en samenwerking laten bloeien. Een bouwkundig avontuur voor jonge geesten

Sponsoring Alpe d’HuZes

AlpduZes is een jaarlijks evenement waarbij deelnemers de Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Lionsclub De Grebbeleeuw steunt dit initiatief om hoop te bieden in de strijd tegen kanker.

Aanschaf boeken Oekraïnse lessen

Een aantal vrouwen van de Lions hebben een jaar Nederlandse les gegeven aan Oekraïnse dames. Wij hebben de lesboeken aangeschaft voor dit mooie initiatief.

Donatie Oranjedag

Oranjedag is een lokaal evenement ter viering van Koningsdag. Een feestelijke initiatief in de gemeenschap om de feestvreugde te vergroten en de band tussen mensen te versterken. Wij ondersteunden dit met een mooie donatie.

Donatie Oog voor Iedereen

Oog voor Iedereen is een stichting uit Veenendaal die zich inzet om digitale en fysieke beperkingen weg te nemen voor visueel beperkten. Wij steunden dit heldere perspectief voor een inclusieve samenleving.

Donatie van der Sar foundation

Met een deel van de opbrengst van de wijnactie steunden wij de van der Sar foundation, een organisatie die zich inzet voor mensen met een hersenaandoening.

Donatie INV Natuurwerkt!

Deze werkgroep werkt op wekelijkse basis met ruim 50 vrijwilligers aan de natuur in Rhenen en Veenendaal, voor ons reden om ze een steuntje in de rug te geven.

Sponsering Stelvio

Eén van onze leden deed mee aan de Stelvio for Life, een intitiatief tegen kanker. Behalve vele persoonlijke sponsoring deden wij ook als club mee.

Zideris Corona flitsactie met muziek

Midden in de Coronacrisis vonden we dat de bewoners van Zideris wel wat extra vermaak konden gebruiken. Daarom organiseerden en regelden wij het zingende duo DJAMxs voor ze. Het was op en met afstand een feestelijke middag voor ze.

Zusterhorloges voor de Tollekamp

Tijdens de Corona staken we het verplegend personeel een hart onder de riem en lieten we ze met een klein presentje weten dat er ook aan hun gedacht wordt en dat hun werk heel erg wordt gewaardeerd.